Събития

.
Май 14, 2022
XVI ФЕСТИВАЛ НА БЕЛИЯ ЩЪРКЕЛ
За шестнадесети пореден път НЧ „Просвета 1909 г." с. Белозем, Община Раковски, Кметство село Белозем, ОУ "Гео Милев" и СНЦ „Зелени Балкани" ще са домакини на фестивала на Белия щъркел.
Официалното откриване е на 14 май (събота) 2022 г. от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски.
Детайли
***
Май 15, 2021
XV ФЕСТИВАЛ НА БЕЛИЯ ЩЪРКЕЛ С.БЕЛОЗЕМ - 15 МАЙ 2021
За петнадесети пореден път НЧ „Просвета 1909 г." с. Белозем, Община Раковски, Кметство село Белозем, ОУ "Гео Милев" и СНЦ „Зелени Балкани" ще са домакини на фестивала на Белия щъркел.
Официалното откриване е на 15 май (събота) 2021 г. от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски.
Детайли
***
Фев. 15, 2021
“Животът на един щъркел“ - Белозем обяви тазгодишния Международен конкурс за рисунки
За поредна година Основно училище „Гео Милев“ в Белозем даде старт на конкурса за рисунка на тема „Животът на един щъркел“.
Организатори са Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ в европейското село на Белия щъркел, Федерация на природозащитните сдружения „Зелени Балкани“.

Целта на конкурса е насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява. Състезанието открива, популяризира и подпомага развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция в областта на изобразителното изкуство.

Право на участие в конкурса имат деца и ученици от 5 до 18-годишна възраст от училища, извънучилищни звена, читалища, клубове, школи и др.
Всеки автор може да участва с една рисунка във формат 35/50. Няма ограничения за използваните техники. Рисунките, участвали в конкурса, не подлежат на връщане на авторите.

На гърба на всяка рисунка трябва да има следната информация: трите имена на детето/ученика; възраст; адрес, телефон на учебното заведение/школа, клуб или на ученика; име на преподавателя; е-mail за кореспонденция.
Класирането ще се извърши в три възрастови групи:
Първа възрастова група – от 5 до 9 години
Втора възрастова група – от 10 до 14 години
Трета възрастова група – от 15 до 18 години
Крайният срок за изпращане на творбите е 24 април 2021 г.

Три големи награди ще има в трите възрастови групи, както и за второ и трето място. Победителите ще участват в специално събитие по време на Фестивала на Белия щъркел в Белозем, който традиционно се провежда през май всяка година.
Най-добрите рисунки ще бъдат представени на изложба по време на фестивала.
Ще има специални награди, осигурени от ОУ „Гео Милев” с. Белозем, Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи” и Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.
Отчитането на конкурса ще бъде оповестено през май 2021 г. по време на фестивала на Белия щъркел и в сайта на ОУ „Гео Милев“.
Всеки участник трябва да попълни и изпрати следните материали:
Апликационна форма (word) – попълнена в Times New Roman – 12.
Декларация за съгласие на родителите (pdf.) – да се разпечата, подпише, сканира и изпрати обратно на посочения мейл адрес;
Апликационната форма и декларацията за съгласие на родителите се изпраща на мейл адрес: soubelozem@abv.bg
Оригиналните рисунки се изпращат по пощата на адрес: с. Белозем, обл. Пловдив, ул. „ Родопи” № 40, ОУ „Гео Милев”.
Изпращат се и снимки на участниците, необходими за представянето на сайта и страницата на училището (jpg. или png.)
За контакт и повече информация:
Диана Генова, тел.: 0894 67 48 06, e-mail: soubelozem@abv.bg

Необходимите документи може да изтеглите от http://oubelozem.eu/
Детайли
11
Конкурс за рисунка на тема „БУДИТЕЛИТЕ В НАС”
По случай 1 ноември ден на народните будители!
Нека за пореден път отдадем почит и уважение към великите ханове, князове и царе от нашата история. Да си спомним от къде тръгва българското Възраждане и кой създаде нашата азбука. Да почетем героите, чиято саможертва донесе свободата на България.
Детайли