Новини

***

Село Белозем се сдоби с нова интернет страница, посветена на опазването на белите щъркели в района.

Апр. 09, 2020

Страницата www.belozemstork.eu популяризира с. Белозем – българският представител в мрежата на Европейските села на белия щъркел.

Интернет страницата е разработена от Народно Читалище „Просвета 1909" с. Белозем, като част от проекта „Опазване и популяризиране на щъркелите в Белозем - Европейското село на белия щъркел в България". Проектът е подкрепен от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“,  изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Инициативата е е определяна икато най-голямата грантова програма на частен корпоративен дарител у нас.

Чрез текстове, снимки, доклади и други материали, интернет страницата предоставя богата и подробна информация за щъркелите в Белозем. Селото е обявено за Европейско село на белия щъркел в България от германската фондация EuroNatur по предложение на Зелени Балкани през 2005 г. Инициативата обединява селища от 16 държави, в които щъркелите имат висока численост и местните хора полагат грижи за тяхното опазване.

Местните общности в Белозем, в лицето на Народно Читалище „Просвета 1909", кметство с. Белозем, влажна зона ,,Кисимови дупки“ и др., активно работят по това направление, като си партнират със Зелени Балкани, община Раковски, училище ,,Гео Милев“ - с. Белозем, фондация EuroNatur и др.

За контакти:
Елена Узунова - НЧ ,,Просвета 1909" с. Белозем,
тел: 0898771097; e-mail: prosveta-1909@abv.bg